Politie zoekt getuigen woninginbraak in Raamsdonkveer

Foto: politie.nl

25 juli 2019 14:05
Bron: Politie.nl

De politie heeft gisterenavond inbrekers op heterdaad betrapt. Een agent zag dat er twee personen uit de voortuin van een woning aan de Kleine Donk kwamen gerend. Hij zette de achtervolging in en wist een 31-jarige man uit Utrecht aan te houden. Een andere verdachte wist te ontkomen. De politie is daarom op zoek naar getuigen.

Bewoners van de Kleine Donk in Raamsdonkveer meldde donderdag 25 juli rond 02:30 uur dat zij twee onbekende personen al bijna de gehele dag door de buurt zagen lopen. Agenten gingen hierop ter plaatse en verkenden de omgeving. Plotseling zag een agent twee mannen uit de voortuin van een woningen aan de Kleine Donk wegrennen. De agent ging in te voet in achtervolging en zag even later dat een verdachte zich schuilhield achter een geparkeerde auto.
Bij de woning, waar de verdachten uit de tuin kwamen gerend, heeft de politie braaksporen gevonden. De verdachte is aangehouden en meegenomen naar bureau voor verder onderzoek. Hij bleek verschillende gereedschappen en diverse sleutels bij zich te dragen. Verschillende eenheden kwamen vervolgens ter plaatsen en hebben nog een tijd gezocht naar de tweede verdachte. De tweede, een in het zwart geklede verdachte, is nog niet aangetroffen.

Vuurwerkbom

De nacht voor dit incident, woensdag 24 juni, ontving de politie rond 04:30 uur een melding dat de buurt was opgeschrikt door een harde knal. De politie ging ter plaatse en trof daar naar waarschijnlijkheid een vuurwerkbom aan. Door de vuurwerkbom is in de omgeving onder andere een raam gesneuveld. Ook bij dit incident zijn mogelijk twee verdachten betrokken. Wij onderzoeken of deze twee incidenten met elkaar in verband staan. Heeft u daarom vannacht (25 juli) of gisterennacht (24 juli) in de omgeving van de Kleine Donk een verdachte situatie of persoon gezien? Neem dan contact met ons op.

Melden kan via:
- via de banner onder dit bericht
- via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/aangifte-of-melding-doen
- via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006)
- anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M
- anoniem via 0900-8844, niet uw naam zeggen en vragen naar TCI (Team Criminele Inlichtingen)