Poging beroving 11-jarige in Vleuterweide in Utrecht

Foto: politie.nl

26 augustus 2019 15:42
Bron: Politie.nl

Zondagmiddag 25 augustus fietste een 11-jarige jongen door Vleuterweide toen hij werd lastiggevallen door twee oudere tieners. De twee scholden hem uit, wilden zijn geld afpakken en probeerden de 11-jarige te slaan. Toen een omstander tussenbeide kwam, namen de twee de benen.

Om half vier kreeg de politie melding dat een 11-jarige zich thuis had gemeld na te zijn lastiggevallen door twee jongens van tegen de achttien jaar oud. Dat was gebeurd toen de 11-jarige vanaf het winkelcentrum in Vleuterweide over het fietspad richting de Europaweg fietste. Bij de speeltuin ter hoogte van de Breeveen sprongen twee jongens voor hem op het fietspad, waardoor hij schrok en ten val kwam. De tieners scholden de 11-jarige uit, wilden zijn geld afpakken en dreigden hem te slaan. Een passant maakte een einde aan hun poging de 11-jarige te beroven, waarna de twee tieners wegvluchtten.

De politie heeft aangifte opgenomen ter zake poging diefstal met geweld. Graag zouden rechercheurs spreken met getuigen die meer kunnen vertellen over de twee tieners die de 11-jarige lastig vielen. Mogelijk herkent u de beide jongens aan hun kleding? Zij droegen allebei een korte broek, een van hen had een zwart T-shirt aan en de ander droeg een grijsrood T-shirt. Tips? Bel de politie op via 0900-8844 of bel anoniem via 0800-7000.