Agenten gewond bij aanhouding met verzet in Utrecht

Foto: politie.nl

29 augustus 2019 13:47
Bron: Politie.nl

Een 24-jarige man uit Utrecht werd woensdag 28 augustus aangehouden op verdenking van heling. De man verzette zich hevig bij zijn aanhouding. Hierdoor liepen drie agenten letsel op.

Woensdag in de vroege ochtend betreden agenten een woning op de Aalbersestraat om een verdachte buiten heterdaad aan te houden. De man wordt gezocht door de politie voor heling. Eenmaal binnen in de woning doet de man er alles aan om aan de agenten te ontkomen. Hij probeert zelfs van het balkon te springen. Het kostte de agenten flink wat moeite om hem onder controle te brengen. De man blijft zich verzetten, waardoor drie agenten gewond raken. Uiteindelijk kan de man worden aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Tijdens de fouillering wordt bij de verdachte een hoeveelheid verdovende middelen aangetroffen. De drie gewonde agenten zijn in het ziekenhuis behandeld aan diverse kneuzingen.

Aangifte voor geweld tegen agenten

De drie agenten hebben aangifte gedaan tegen de man uit Utrecht. De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen opsporingsambtenaren, politiemensen, hulpverleners en overheidspersoneel en treedt er daadkrachtig tegen op. Wie agressie of geweld pleegt tegen een werknemer met een publieke taak, moet snel en streng worden gestraft.