Politie vindt 286 kilo vuurwerk in woning Utrechtse Ondiep

29 november 2021 16:52
Bron: Politie.nl

Een 20-jarige jongen uit Utrecht is zondag 28 november aangehouden voor het in het bezit hebben van 286 kilo aan illegaal vuurwerk. Er wordt een onderzoek gestart naar de herkomst hiervan. De verdachte zit nog vast.

De politie bezocht de woning in de Utrechtse wijk Ondiep, na anonieme meldingen over de mogelijke handel en of verkoop van illegaal vuurwerk. Hierop volgde een bezoek aan het opgegeven adres en werden dertien dozen, in totaal 286 kilo, vuurwerk aangetroffen in de woning. Het vuurwerk is in beslag genomen en zal worden vernietigd.

Gevaarlijk
Uit cijfers van het Openbaar Ministerie blijkt dat dit jaar al meer illegaal vuurwerk in beslag genomen is dan in 2020. Vuurwerk is illegaal als het niet voldoet aan alle wettelijke eisen die gelden in ons land. Het is strafbaar om illegaal en of grote hoeveelheden legaal vuurwerk te (ver)kopen, in bezit te hebben of af te steken. Het is al jaren een toenemend maatschappelijk probleem. Naast overlast, schade, letsel, doden en het is ook nog eens schadelijk voor het milieu. Bovendien is het in bezit hebben van illegaal vuurwerk in een woning ook erg gevaarlijk voor de buren en de hele buurt.

Tips?
Door een toename van het gebruik van illegaal vuurwerk tegen hulpverleners en politie, wordt er snel en hard opgetreden bij het transport, de handel, opslag en het gebruiken hiervan. Dit geldt ook voor het misbruiken van legaal vuurwerk. Meld dit altijd via 0900-8844. Liever anoniem melden? Dat kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000.

Utrecht Utrecht

Milieu Vuurwerk
  • eb9beaee5941a209386a08c794bdb173