De Meern - Aanhouding voor inbraak woning

11 oktober 2016 13:46
Bron: Politie.nl

Maandagavond 10 oktober konden met behulp van de politiehelikopter, twee verdachten worden aangehouden voor een woninginbraak aan de Nirrewortel.

Rond 17.30 uur zag een bewoonster dat er twee mannen in haar woning waren en rende naar de buren. Die zagen twee mannen wegrennen en schakelen direct de politie in. Agenten die in de buurt waren, zagen een auto met hoge snelheid wegrijden en gaven de bestuurder een stopteken. Die weigerde dit en ging er vandoor. Agenten zetten de achtervolging in vanuit de Meern over de A12 naar Utrecht ging. Op het Hammarskjoldhof stopten de verdachten, sprongen uit de auto en renden weg.

 

Inmiddels hielp de politiehelikopter mee met zoeken en vanuit de lucht zag een agent al snel één van de mannen zien op de Churchillaan. Agenten konden hem in de straat aanhouden. De tweede verdachte bleek op de Livingstonelaan te lopen, ook hij werd aangehouden. Getuigen hadden gezien hoe de twee zich van enkele kledingstukken hadden ontdaan bij het winkelcentrum aan de Hammerskjoldhof. De kleding, en de auto waarin de twee reden, werden in beslag genomen. De mannen, 43 jaar uit Utrecht en 33 jaar zonder vaste woon- of verblijfplaats, zitten vast. In de woning aan de Nirrewrotel bleek ingebroken, onder andere sieraden waren gestolen.

Utrecht Utrecht

  • 8804a77c1fd65a222ac48308bec7ed8d