Utrecht - Politie zoekt getuige op fiets na gevaarlijke achtervolging

8 november 2016 17:38
Bron: Politie.nl

Op dinsdag 8 november werden twee personen aangehouden, nadat zij met hoge snelheid op de vlucht sloegen voor een politieauto. De politie zoekt een specifieke getuige.

Rond 15.30 uur zien surveillerende agenten een auto, komende vanaf de A12, met hoge snelheid door rood licht rijden bij de afslag Kanaleneiland. De agenten zetten de achtervolging in, maar de bestuurder geeft zich niet snel gewonnen. De achtervolging zet zich voort op de Europalaan. Bij de kruising met de Australiƫlaan mist de verdachte op een haar een fietser, waar hij met zeer hoge snelheid rakelings langs rijdt.

Waar de achtervolging exact eindigt is momenteel nog niet precies duidelijk. Uiteindelijk kunnen er twee personen worden aangehouden die te voet vluchtten. Ook het voertuig werd aangetroffen en in beslag genomen.
Man op fiets gezocht
De politie komt graag in contact met de man die bijna geraakt werd door de verdachte. Hij was op de fiets en droeg een vaal groene jas. Herkent u zich in deze man, of weet u om wie het gaat, neem dan contact op met de politie in Utrecht via 0900-8844. U kunt zich ook anoniem melden via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Utrecht Utrecht

  • 8cf1060b64c4a8d4333fcb9cacbee349