Utrecht - Verdachte gezocht van (poging) berovingen

1 december 2016 12:48
Bron: Politie.nl

Donderdagavond 30 november vonden er vier (poging) berovingen plaats op verschillende plekken in de binnenstad van Utrecht. Mogelijk is er sprake van dezelfde verdachte. De recherche is een onderzoek gestart en zoekt getuigen.

Lange Jansstraat
Tussen 21.10 en 21.30 uur kwamen er vier meldingen binnen van (poging) beroving. De eerste vond plaats rond 21.10 uur op de Lange Jansstraat waar een vrouw uit Zeist richting het Jans Kerkhof liep. Plotseling werd haar weg geblokkeerd door een man op een fiets. Ze wilde om hem heen lopen, waarna hij haar bedreigde en geld wilde. De vrouw wist de weg over te steken.

Domstraaat
Op de Domstraat liep rond 21.15 uur een 28-jarige Utrechter in de richting van het Domplein. Op de hoek kwam een man hem tegemoet lopen. De verdachte blokkeerde de weg van de Utrechter, bedreigde hem met een steekwapen en wilde geld. De Utrechter wist weg te rennen.

Nieuwegracht
Rond 21.20 uur liep een 29-jarige man uit Utrecht samen met zijn vrouw over de Nieuwegracht. Ze moesten uitwijken voor een auto en zagen een fietser op hen afkomen. Hij stopte ter hoogte van het echtpaar en liet een steekwapen zien. Hij wilde geld waarop de Utrechter hieraan voldeed. De verdachte fietste vervolgens weg in de richting van de Schalwijkstraat.

Maliesingel
Een 56-jarige man uit Utrecht liep rond 21.30 uur over de Maliesingel toen er ineens een man voor hem stond die geld wilde. De aangever wist de straat over te steken en zag dat de verdachte een steekwapen had. De Utrechter rende weg en zag dat de verdachte een fiets pakte en de Tolsteegsingel op fietste.
Onderzoek
De recherche is een onderzoek gestart en roept getuigen op zich te melden. De man is tussen de 40 en 60 jaar oud, heeft een blanke huidskleur, is tussen de 1.75 en 1.80 meter lang met een normaal tot gezet postuur. Hij heeft donkere ogen en licht, mogelijk grijs ,haar. Hij droeg een blauwe jas tot op de heup en reed op een donkere fiets.

Tips!
Heeft u iets gezien in de omgeving van bovengenoemde locaties? Bent u getuige geweest van één van de (poging) berovingen? Weet u wie de verdachte is of heeft u andere informatie over hem? Belt u dan met de recherche in Utrecht via 0900-8844 of meld het via dit tipformulier. Anoniem reageren kan via Meld Misdaad Anoniem 0800-7000 of via M-online.

Utrecht Utrecht

  • ceabb854b85fbd9dca9f3cd772f23ec2