Utrecht - Geen schending geheimhoudingsplicht politieman

2 december 2016 12:35
Bron: Politie.nl

Het Openbaar Ministerie Midden-Nederland heeft de zaak tegen een politieman van schending van zijn geheimhoudingsplicht geseponeerd. Uit het onderzoek is niet gebleken dat hij informatie over een melding van bedreiging zou hebben doorgegeven aan de ex-partner van de meldster.

Na de mislukte coup in Turkije ontstonden er spanningen tussen groepen in de Turkse gemeenschap. Een vrouw deed op 4 augustus 2016 in Utrecht melding van bedreiging. Enkele dagen later vertelde haar ex-man dat hij kennis had van deze melding en zei dit gehoord te hebben van een politieman van Turkse afkomst. Het Bureau Veiligheid, Integriteit en Klachten van de politie Midden-Nederland  heeft in opdracht van het Openbaar Ministerie uitgebreid onderzoek gedaan naar deze verdenking van schending van de geheimhoudingsplicht.

Uit dit onderzoek is niet gebleken dat de politieman de bewuste melding zou hebben geraadpleegd, en evenmin dat hij ex-partner van de meldster zou hebben ingelicht over de melding van bedreiging. Verder ontkent de politieman met de ex-man van de meldster te hebben gesproken over de melding. Al met al is niet duidelijk geworden wie de ex-partner heeft geïnformeerd over de melding van bedreiging. Conclusie is wel dat alles wijst op de onschuld van de politieman. Op basis van de resultaten van het onderzoek heeft de officier van justitie besloten de zaak te seponeren.

Utrecht Utrecht

  • 0a4ced12fdf07d9b70f94403624ca9c6