Utrecht - Oplichting bejaarden met nepaanrijding

21 december 2016 16:38
Bron: Politie.nl

Bij de politie zijn afgelopen week drie meldingen binnengekomen van oudere mensen die ervan werden beticht een andere auto te hebben aangereden. Een onbekende man nam plotseling plaats op de bijrijdersstoel en eiste vergoeding van de schade.

In één geval leidde dit tot betaling van enkele honderden euro?s. De onbekende man wilde de afhandeling contant regelen en had geen interesse in het invullen van een schadeformulier. In de andere twee gevallen liet de man zich afschrikken door de reactie van het slachtoffer.

Geen van de betrokken had iets van een aanrijding gemerkt. In twee gevallen trof men wel schade aan de eigen auto aan. De incidenten vonden plaats tussen vrijdag 16 december en dinsdag 20 december, op respectievelijk de Cartesiusweg, het Haroekoeplein en het parkeerterrein aan de Seinedreef.
Bent u slachtoffer ? Meld het ons !
De verhalen van de betrokkenen komen in grote lijnen overeen en de politie denkt dat hier sprake is van (poging) oplichting. Heeft u iets gezien van een van bovengenoemde voorvallen? Of heeft u iets soortgelijks meegemaakt? Neem dan contact op met de politie via 0900 ? 88 44. Wordt u naar uw gevoel ten onrechte ervan beschuldigd  een aanrijding te hebben veroorzaakt? Sta er dan op om gezamenlijk een schadeformulier in te vullen. Ga niet in op het verzoek om contant te betalen.

Utrecht Utrecht

  • 6194ffbd5d40104782ec3b5f0560cfc4