Utrecht - Tweede aanhouding voor drugsbezit

2 januari 2017 17:19
Bron: Politie.nl

Op zondag 25 december heeft de politie een 22-jarige inwoner uit Utrecht aangehouden op de Cartesiusweg. De auto waarin de man reed werd herkend door surveillerende agenten, waarna zij hem een stopteken gaven.

Zondagavond rond 21.50 uur zagen agenten de bestuurder rijden in de richting van de Cartesiusweg. Ter hoogte van het station gaven ze man de een stopteken. Toen agenten zagen dat de bijrijder een joint in zijn hand vasthield, besloten ze het voertuig en inzittenden te controleren. Tijdens de fouillering werd bij de bestuurder een grote hoeveelheid drugs aangetroffen. Hierop besloten de agenten hem aan te houden, waarbij de verdachte hevig in verzet ging. Uiteindelijk kon hij geboeid worden en is hij overgebracht naar het politiebureau.

Op zaterdag 31 december zagen agenten tijdens een surveillance op de Boorstraat een auto met meerdere inzittenden geparkeerd staan. De vier inzittenden, een 22-jarige (2), 23-jarige en 27-jarige inwoners van Utrecht, werden door de agenten aangesproken waarna ze werden verzocht zich te identificeren. Doordat één van de inzittenden een week eerder was aangehouden voor drugsbezit, besloten de agenten het viertal te fouilleren. Tijdens de fouillering rende één van hen ineens weg in de richting van de Spijkerstraat. Een achtervolging werd ingezet waarna de 27-jarige verdachte uiteindelijk op de Otterstraat werd aangehouden. Tijdens de achtervolging werd gezien dat de verdachte iets weggooide. Na onderzoek van de politie bleek het vermoedelijk te gaan om harddrugs. Alle verdachten zijn overgebracht naar het politiebureau voor verder onderzoek.

 

Utrecht Utrecht

  • bb6609058ec9a5a10e061a0486dc422b