Utrecht - Vrouw slachtoffer van babbeltruc

18 april 2017 12:53
Bron: Politie.nl

Op maandag 17 april werd een vrouw slachtoffer van een babbeltruc. De politie onderzoekt de zaak en zoekt getuigen.

Rond 13.50 uur kwam een melding van een vrouw die beroofd was van haar tas met portemonnee en bankpas. Zij werd opgewacht door een onbekende man in het portiek van haar woning aan de Nieuwlichtstraat te Utrecht. De man deed zich voor als politieagent en gaf aan dat er een inbreker in de woning van het slachtoffer aanwezig zou zijn. In een onbewaakt ogenblik heeft de man kans gezien de tas met daarin de portemonnee en bankpassen te stelen.
Signalement
De verdachte is een man van ongeveer 45 jaar oud. Hij is rond de 1,75 meter lang. Hij heeft een lichtgetinte huidskleur, kort zwart haar en een slank postuur. Hij droeg een donkere broek en een grijs halflang jasje.
Iets gezien?
Heeft u de verdachte gezien of heeft u meer informatie die kan helpen bij het oplossen van deze zaak, bel dan met de politie Utrecht, via 0900-8844. Anoniem melden kan ook via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem. U kunt ook onderstaand tipformulier gebruiken om uw informatie door te geven.
Wat is een babbeltruc?
Babbeltrucs zijn smoesjes waarmee oplichters proberen mensen te beroven. De oplichters ogen vaak betrouwbaar. Ze komen aan de deur of spreken mensen aan op straat. Ze zeggen bijvoorbeeld dat ze van de bank zijn of van de thuiszorg, dat ze de meterstand komen opnemen of ze vragen of hun kind bij u naar het toilet mag. Wees altijd alert bij een vreemd bezoek aan de deur en laat niet zomaar iemand binnen. Op YouTube staat een duidelijke film van het ministerie van Veiligheid en Justitie over babbeltrucs. U kunt ook meer informatie over dit onderwerp vinden op onze website via https://www.politie.nl/themas/babbeltruc.html.

Utrecht Utrecht

  • 3fc6bbd4e04d3c3a630e80a04aec9d04