Utrecht - Gezocht - Cafetaria overvallen in Utrecht

5 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

De cafetaria aan de Verlengde Houtrakgracht in de Parkwijk is overvallen. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje hieronder van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 3 januari 2018 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt maandagavond 27 november 2017. De drie medewerkers van de cafetaria krijgen rond 21.00 uur de schrik van hun leven als twee overvallers de zaak binnenstormen. Beiden dragen een bivakmuts en één van hen heeft een vuurwapen, waarmee hij de medewerkers bedreigt. Ze moeten in het kantoor op de grond gaan liggen. Eén van hen wordt gedwongen de kassa te openen. Eén van de overvallers haalt het briefgeld uit de kassa. Dan gaan ze er snel vandoor.

Vlucht

Een getuige ziet de mannen rennen via de Eerste Oosterparklaan naar de Melissekade en vervolgens naar de Bonenkruidstraat. Daar ziet hij een grijze stationwagen wegrijden. Iets verderop stopt de auto en dan stapt er een jongeman uit. De getuige herkent hem als één van de overvallers die hij net had zien rennen. De auto verdwijnt over de Dillestraat. De verdachte rent de Bonenkruidstraat in, richting de Melissekade.

Stationwagen

De politie wil graag in contact komen met mensen die weten van wie de grijze stationwagen op de foto is. Opvallend detail zijn de zwarte stootrubbers langs de portieren en spatborden.

Signalementen

Verdachte 1 (die als eerste binnenkomt):

jongeman
lichtgetinte huidskleur
vermoedelijk van Marokkaanse afkomst
lengte 1,80 meter tot 1,90 meter
normaal postuur
droeg een zwarte jas met capuchontrui met het schoudergedeelte en de capuchon wit en een wit logo links op borsthoogte
had een capuchon over zijn hoofd
droeg een zwarte bivakmuts
had een zwarte broek aan
droeg donkere schoenen
had witte handschoenen aan.

Verdachte 2:

jongeman
lichtgetinte huidskleur
vermoedelijk van Marokkaanse afkomst
lengte ongeveer 1,75 meter
normaal postuur
droeg een lichtgrijze jas met capuchontrui met zwarte sluitkoordjes
had een zwarte bivakmuts op
droeg een zwarte broek
had zwarte schoenen aan
droeg zwarte handschoenen.

Herkent u de verdachten op de beelden van de beveiligingscamera of weet u misschien wie de verdachten zijn?
Weet u misschien van wie de vluchtauto is of heeft u die ergens gezien?

 Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.
2017359932
Mon Nov 27 00:00:00 CET 2017
Utrecht

gezocht