Utrecht - Gezocht - Hoogbejaarde vrouw slachtoffer van babbeltruc in Utrecht

6 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Een man achtervolgt een 89-jarige vrouw vanaf het winkelcentrum aan de Verlengde Houtrakgracht in de Parkwijk tot in haar woning in Leidsche Rijn en weet dan haar bankpas te stelen en de code te achterhalen. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 3 januari 2018 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

Het gebeurt dinsdagmiddag 7 november 2017. De vrouw boodschappen doet boodschappen bij de supermarkt in winkelcentrum Parkwijk. Op weg naar huis spreekt een man haar aan. Hij is samen met een jong kind. De man zegt dat hij bij de supermarkt werkt en beweert dat de vrouw vergeten is iets af te rekenen. Maar de vrouw is een vaste klant van de winkel en herkent hem niet. Ze weigert met hem mee te lopen en vervolgt haar weg.

Tot aan de voordeur

Maar de man en het kind volgen de vrouw tot aan haar voordeur. Wanneer ze deze open doet, lopen de twee de woning in. De man zet de hoogbejaarde vrouw zodanig onder druk, dat ze uiteindelijk haar bankpas pakt. Ze moet 'm in een apparaat stoppen en haar code intoetsen. Ongemerkt steelt de man haar bankpas en dan verlaten het kind en hij de woning. 

Pinnen

Nog voordat de vrouw beseft dat haar bankpas is verdwenen, wordt er 1250 euro mee gepind bij de bank in winkelcentrum Vleuterweide.

Signalement van de verdachte

man
 blanke of lichtgetinte huidskleur
leeftijd vermoedelijk in de twintig
gezet postuur
had een lichte baardgroei
droeg een zwarte baseballcap
had een zwarte jas aan met opvallende opdruk over de gehele rug
droeg een zwarte broek
had zwarte schoenen aan.

Signalement van het kind

meisje
blanke of lichtgetinte huidskleur
leeftijd 12  tot 13 jaar
lengte ongeveer 1,50 meter
donkerblond haar.

​De twee spraken in een buitenlandse taal met elkaar.

 
Herkent u de verdachte op het beeld van de beveiligingscamera of weet u misschien wie hij is?  Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.
2017339243
Tue Nov 07 00:00:00 CET 2017
Utrecht

gezocht

Utrecht Utrecht

  • e59bc418fc1b0b54e7622728555d43f5