Utrecht - Jongen aangehouden voor overval op buschauffeur, politie zoekt getuigen

7 januari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Een 15-jarige jongen uit Utrecht is vrijdagavond 5 januari aangehouden nadat hij even daarvoor op de Rio Brancodreef een buschauffeur had overvallen. Niemand raakte gewond.

Omstreeks 20.30 uur kreeg de politie een melding dat er een overval had plaatsgevonden op een lijnbus. De chauffeur was bedreigd met een steekvoorwerp, waarna de verdachte er met onbekende buit vandoor was gegaan.
Aanhouding
Met veel eenheden zette de politien direct de wijk af. Ook werd een Burgernetbericht met het signalement verspreid. Uiteindelijk zagen medewerkers van het busbedrijf op de Bostondreef/Detroitdreef iemand in de struiken zitten. Deze rende weg maar kon door hen worden aangehouden. De verdachte voldeed aan het opgegeven signalement.
Was u deze getuige?
De jongen is overgebracht naar het bureau en zijn moeder is in kennis gesteld. Nader onderzoek wordt ingesteld. Hiervoor komt de politie graag in contact met twee specifieke getuigen die in de bus hebben gezeten: een licht getinte man van circa 55 jaar oud met een sjaal die iets heeft geroepen en de chauffeur heeft opgevangen, en een jonge vrouw/meisje van circa 22 jaar met lang donker haar een bril en een geruite rok. Bent u die man of jonge vrouw? Neem dan contact op met de recherche via 0900 – 88 44.