De Meern - Gezocht - Gewapende overval op pizzabakkerij in De Meern

30 januari 2018 05:01
Bron: Politie.nl

Twee mannen overvallen het filiaal van een bekende pizzaketen aan de Zandweg. De politie zoekt de nog onbekende verdachten. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van 24 januari 2018 van het RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld.

De overval

Het gebeurt dinsdagavond 23 november 2017 rond 22.50 uur als het personeel van de pizzabakkerij bezig is met het afsluiten van de zaak. Twee mannen stormen het pand binnen. Gewapend met een stroomstootwapen en een ploertendoder sturen de overvallers het personeel naar achteren. Eén van de overvallers loopt dan het kantoor binnen. Daar slaat hij een medewerker met de ploertendoder. Vervolgens grijpt de overvaller het geld en vlucht samen met zijn handlanger.

De twee mannen slaan linskaf en duiken de steeg in tussen de naastgelegen fietsenmaker en apotheek. Ze rennen over een braakliggend terrein richting de Oosterlengte. Vanaf de Dampkring is hun vluchtroute niet meer bekend.

Signalementen

Verdachte 1:

man
lengte ongeveer 1,80 meter tot 1,85 meter
slank tot normaal postuur
droeg een zwart trainingsjack met rode verticale strepen langs de rits, een AC-Milan logo op rechterborst en een capuchon
had een zwarte bivakmuts op
had zwarte handschoenen aan
droeg een blauwe trainingsbroek met grijze banen op de zijkant
had zwarte schoenen aan.

Verdachte 2:

jongeman
lichtgetinte huidskleur
lengte ongeveer 1,70 meter tot 1,75 meter
slank tot normaal postuur
droeg een blauw trainingsjack met Nike-logo op de rechter borst en een wit logo op de rug
had een zwarte sjaal of mondkapje om
droeg zwarte handschoenen
had zwarte schoenen aan.

De politie wil graag in contact komen met twee mensen die net na de overval met het personeel hebben gesproken. Zij kunnen belangrijke getuigen zijn in deze zaak. Daarnaast is de politie op zoek naar andere getuigen.

Heeft u iets verdachts gezien in de avond van dinsdag 23 november in de omgeving van de pizzabakkerij aan de Zandweg in De Meern dat misschien iets met deze overval te maken heeft? 
Weet u misschien wie de verdachten zijn?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.
2017356165
Thu Nov 23 00:00:00 CET 2017
De Meern

gezocht