Veenendaal - Gezocht - Jongeman zwaar mishandeld

5 mei 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Na een avond stappen raakt een jongeman uit Veenendaal onderweg naar huis in zijn woonplaats verzeild in een woordenwisseling die flink uit de hand loopt. Een andere jongeman mishandelt hem zwaar. De politie zoekt de nog onbekende verdachte. Vaak helpt dan een tip. Door informatie met ons te delen, werkt u met ons samen aan een veiliger Nederland. Dáár is de politie voor, altijd!

Bekijk het filmpje van ons YouTube-kanaal. Het is een fragment van deze zaak uit de aflevering van RTV Utrecht tv-programma Bureau Hengeveld van 2 mei 2018.

Het gebeurt  in de nacht van donderdag 10 op vrijdag 11 augustus 2017. Op de Kerkewijck, ter hoogte van de C&A, staat een groep van drie jongens. Met één van hen krijg het 22-jarige slachtoffer ruzie. Deze jongeman slaat hem zo hard in zijn gezicht dat de Veenendaler bewusteloos in elkaar zakt. Vervolgens trapt de agressieve jongen nog een keer hard in zijn gezicht.

Dader

De jongeman die de klappen uitdeelt gaat er na de mishandeling vandoor in de richting van de Korenbeurs. De twee jongens met wie hij stond te praten toen het slachtoffer kwam aanlopen, kennen de dader niet.

Verwondingen

Uiteindelijk brengen vrienden het slachtoffer weer thuis. Na onderzoek in het ziekenhuis blijkt hij zware verwondingen te hebben. Naast een schedelbasisfractuur constateert de arts ook een gebroken oogkas, een gebroken neus en een zware hersenschudding.. Daarnaast heeft het slachtoffer hersenbeschadiging opgelopen, waardoor zijn reuk- en smaakzin verdwenen zijn. 

Verdachte en getuigen gezocht

De politie is op zoek naar de dader van deze mishandeling. Ook wil de politie graag in contact komen met een tweetal fietsende meisjes waarnaar de dader na de mishandeling zwaait. Dat gebeurt op de hoek van de Korenbeurs en de Kerkewijck. Mogelijk kennen zij de dader. 

Signalement van de verdachte

jongeman
blanke huidskleur
kort, donker haar
normaal postuur
droeg een donkere jas
had een lichte broek aan.

Denkt u de verdachte te herkennen van het camerabeelden of weet u gewoon wie hij is? 
Ben jij één van die fietsende meisjes waar de dader naar zwaaide?

Twijfel dan niet, maar bel gratis de Opsporingstiplijn van de politie 0800-6070. Of gebruik het formulier op deze pagina om uw tip bij de politie te melden.  Als u uw naam liever niet wilt zeggen, meld uw informatie dan anoniem. Bel gratis 0800-7000 of gebruik het  online formulier van Meld Misdaad Anoniem.
2017246399
Fri Aug 11 00:00:00 CEST 2017
Veenendaal

gezocht

Utrecht Veenendaal

Geweld Mishandeling
  • 6e444d0073eda7de057a55a1a28169a6