Vinkeveen - Drie verdachten aangehouden voor aanvaring boten

3 augustus 2014 09:08
Bron: Politie.nl

In de vroege ochtend van zondag 3 augustus hield de politie twee mannen en een vrouw aan op verdenking van meerdere feiten voor de aanvaring tussen twee boten van zaterdagavond 2 augustus. Twee mannen kwamen hierbij om het leven.

Zaterdagavond 2 augustus ontstond rond 22.45 uur een aanvaring tussen twee boten op de Vinkeveense Plassen. Twee mannen overleden ter plaatse, twee andere mannen kwamen in het water terecht maar raakten niet gewond. De boot waarmee de aanvaring ontstond, was weggevaren. Een grote zoekactie werd op touw
gezet om de boot met de bestuurder te vinden.

Uiteindelijk troffen agenten de boot met schade aan in de omgeving van een woning in Vinkeveen waar de boot aangemeerd was. In de woning hielden zij twee mannen en een vrouw aan. De drie worden onder andere verdacht
van dood door schuld en het verlaten van een plaats van een ongeval (artikel 168 en 169 van het Wetboek van Strafrecht en artikel 785 van het Wetboek van Koophandel). De drie, die niet gewond waren, zijn meegenomen naar het politiebureau. Onderzoek moet uitwijzen wie welke rol heeft gehad.

Getuigen gezocht
Mensen die getuige geweest zijn van de aanvaring en nog niet met de politie gesproken hebben, wordt verzocht contact op te nemen via 0900-8844.

Utrecht Vinkeveen

  • 326f09744b45360d6fb9b8761ccfb73c