Doorbraak in onderzoek ramkraak Vleuten

15 december 2021 13:27
Bron: Politie.nl

Dinsdag 14 december omstreeks 07.00 uur hield de politie in Utrecht twee 18-jarige verdachten aan. Het duo wordt verdacht van betrokkenheid bij de ramkraak op de parfumerie zaterdag 5 juni om 4.20 uur aan het Burchtplein in Vleuten.

Die nacht vond bij het bedrijf een ramkraak plaats waarbij circa vijf verdachten betrokken waren. Met een personenauto werd de pui geramd en wisten de verdachten zich de toegang tot de winkel te verkrijgen. Daarbij werd een groot aantal parfumerieën weggenomen. De verdachten reden na de ramkraak weg op meerdere scooters. Ondanks dat de politie snel ter plaatse was, wisten de verdachten te ontkomen. De politie startte daarop een uitgebreid onderzoek.

Bureau Hengeveld
Getuigen werden gehoord en een buurtonderzoek werd ingesteld.  De auto waarmee de ramkraak was gepleegd werd in beslag genomen. Ook twee scooters die later werden aangetroffen werden voor nader onderzoek veiliggesteld. In het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld werd eveneens aandacht gevraagd voor deze zeer brutale ramkraak.

Het onderzoek leidde tot vaststelling van de identiteit van twee verdachten van 18 jaar en afkomstig uit Utrecht die dinsdag 14 december j.l. werden aangehouden. De politie zet het onderzoek voort. Meerdere aanhoudingen worden daarbij niet uitgesloten.

Utrecht Vleuten

Aanhouding
  • 66770b2609944365182cbf8fd3d1b58c