Woerden - Getuigen gezocht van autobrand Schoener

10 oktober 2018 17:14
Bron: Politie.nl

De brandstichting op een oprit van de Schoener in de nacht van 29 op 30 augustus dit jaar lijkt doelbewust gericht op de bewoners. Op basis van de aangetroffen sporen gaat de recherche er vanuit dat er geen sprake van is dat een willekeurige auto in brand is gestoken. Bij de brand raakten twee auto’s en een motorfiets zwaar beschadigd en liep de woning brandschade op.

In het regionale opsporingsprogramma Bureau Hengeveld van RTV Utrecht vraag de politie woensdag 10 oktober aandacht voor deze brand in de hoop dat getuigen zich zullen melden. Deze brandstichting lijkt vooralsnog geen verband te hebben met eerdere autobranden in Woerden, al valt dat niet met zekerheid uit te sluiten.
Reeks autobranden
Dit jaar zijn er meerdere autobranden in Woerden geweest, die voor de nodige onrust hebben gezorgd. In totaal raakten elf auto’s en een motorfiets beschadigd door brandstichting bij zeven incidenten. De recherche heeft naar die verschillende autobranden uitgebreid forensisch en tactisch onderzoek gedaan. Dit heeft niet naar een dader of daders geleid. Onlangs zijn de onderzoeken afgesloten. Mocht er nieuwe informatie binnenkomen, waar de recherche mee aan de slag kan, dan wordt het onderzoek heropend.
Uw tip!
Heeft u informatie over de brand aan de Schoener? Of heeft u informatie over en van de andere autobranden? Neem dan contact op met de politie via 0900 – 88 44. Anoniem melden kan ook, via Meld Misdaad Anoniem: 0800 – 7000.

Utrecht Woerden

Brand
  • b50e8832f612931da64f1691ef47ad65