Woerden - Koffertje gestolen bij straatroof

15 november 2016 12:37
Bron: Politie.nl

Op maandag 14 november werd een vrouw met geweld beroofd op straat. De politie doet onderzoek en zoekt getuigen.

Rond 18.50 uur kwam een melding van een straatroof. Een 20-jarige vrouw liep in de richting van de Stromenlaan, toen zij op de hoek van de straat twee jongens zag staan. De vrouw besteedde er geen aandacht aan, omdat daar wel vaker wat jongens stonden. Eenmaal de Stromenlaan ingelopen werd er ineens aan haar schoudertas gerukt. De riem knapte en de tas viel op de grond. Ook aan de witte trolley die zij bij zich had werd getrokken. Het waren de twee jongens die zij vlak daarvoor had zien staan, die haar probeerde te beroven. De vrouw begon te schreeuwen, maar kon niet voorkomen dat de daders er met de witte trolley vandoor gingen. Haar schoudertas lieten ze achter. De jongens renden een steeg in en sloegen vervolgens linksaf richting de Overtoom. Het geschrokken slachtoffer belde direct de politie.
Signalementen
De eerste verdachte is tussen de 16 en 20 jaar oud en ongeveer 1,70 meter lang. Hij droeg donkere kleding; een zwarte pet, zwarte jas en vermoedelijk een donkere spijkerbroek. Verder had hij sneakers aan.

De tweede verdachte  is ook tussen de 16 en 20 jaar oud. Hij is 1,70 meter lang en droeg net als verdachte 1 donkere kleding. Hij droeg een opvallend glimmende, zwarte, gewatteerde jas en hij had sneakers aan.
De buit
De opvallende witte trolley is van het merk Imagio. In de trolley zaten onder andere een wit met roze Ipad, kleding en parfum.
Iets gezien?
De politie komt graag in contact met mensen die getuige zijn geweest van deze straatroof. Ook mensen die een vermoeden hebben van wie de daders zijn, verzoeken wij contact op te nemen met de politie in Woerden via 0900-8844. Meldt u zich liever anoniem, dan kan dat via 0800-7000 of www.meldmisdaadanoniem.nl.

Utrecht Woerden

  • 120ecc15ac806f931b1233837d08b44e