Dodelijk verkeersongeval in Zeist

Foto: politie.nl

18 maart 2021 13:37
Bron: Politie.nl

Op woensdag 17 maart vond een ernstig verkeersongeval plaats op de kruising van de Sanatoriumlaan met de Utrechtseweg. De bestuurder van een snorfiets overleed later ten gevolge van het opgelopen letsel.

Rond 20.45 uur reed de bestuurder van een personenauto over de Sanatoriumlaan in de richting van de Utrechtseweg. Op het ernaast gelegen fietspad reed de bestuurder van de snorfiets in dezelfde richting. Ter hoogte van de met verkeerslichten geregelde kruising, sloeg de 72-jarige bestuurder van de personenauto rechtsaf. De snorfietsbestuurder wilde de kruising oversteken in de richting van de Oirschotlaan. Er volgde een aanrijding tussen beide voertuigen waarbij de snorfietsbestuurder ernstig hoofdletsel opliep. Hij werd met spoed naar het ziekenhuis vervoerd. Geboden hulp mocht echter niet meer baten, want de 17-jarige Zeister overleed kort daarna.

Toedracht ongeval

Op basis van het onderzoek ter plaatse lijkt het erop dat de bestuurder van de personenauto groen licht had bij het oprijden van de kruising. Specialisten van de Verkeersongeval Analyse (VOA) doen onderzoek naar de verkeerslichtinstallatie. Het onderzoek wordt behandeld door het Opsporing Team Verkeer Midden Nederland.

Utrecht Zeist

Ongeval Verkeer
  • 2f98a65de3bf2a929d9f4f8123bec95b