Zestig nieuwe collega’s versterken eenheid MIdden-Nederland in Zeist

25 juni 2021 14:10
Bron: Politie.nl

Zestig nieuwe collega’s legden vandaag de ambtseed of de eed van belofte af waarmee zij officieel toetraden tot de eenheid Midden-Nederland van de Nationale Politie.

Deze nieuwe groep medewerkers komt onder andere te werken bij de cyberteams, de forensische opsporing, het operationeel centrum (OC), het regionaal service centrum (0900-8844), en de digitale opsporing. Teams die, net als de basisteams, een enorme behoefte hebben aan instroom van gemotiveerde en vakbekwame collega’s.

De vers beëdigde collega’s hebben allemaal verschillende achtergronden en voegen daarmee nieuwe elementen toe aan de eenheid. Een geluidstechnicus, een personal trainer, een criminoloog… Collega’s uit de goede doelensector, terrorismebestrijding, de toeristen- en evenementenbranche maar ook de strafrechtketen.

Ook werd een oud-gediende opnieuw beëdigd. Henk ging na 44 jaar toegewijd werk bij de politie met pensioen. Tot voorkort werkte hij nog bij het basisteam in Soest: “Toen ik mijn huis drie keer had geschilderd begon het alweer te kriebelen”. Hij keert nu terug als vrijwilliger bij het team ram- en plofraken. Hij hoopt daarmee de burger te mogen helpen met al zijn ervaring en deskundigheid.

De politie Midden-Nederland heet alle nieuwe collega’s van harte welkom.

Utrecht Zeist

  • 15a5826f575e49d1f0498992c3213f61