Aardenburg - Gebruikers en dealer aangehouden bij drugsactie

26 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

De politie heeft dinsdag in de buurt van de Boelaertstraat een drugsactie gehouden en vier mensen aangehouden. De drugsdealer zit nog vast.

De politie en de gemeente Sluis kregen de laatste tijd diverse meldingen van overlast. Hierop is een onderzoek gestart. Uit dit onderzoek bleek dat in een woning aan de Boelaertstraat vermoedelijk drugs werden verhandeld. Dinsdag rond 17.00 en 19.00 uur hield de politie drie mensen aan. Twee hadden zojuist gebruikershoeveelheden coca├»ne gekocht.
Boetes
Het drietal werd voor verder onderzoek en verhoor naar het politiebureau in Oostburg gebracht. Het gaat om een man (42) uit Knokke (B) en een man (30) en vrouw (61), beiden uit Sint Laureins (B). De man uit Knokke kreeg een boete van 500 euro. De man uit Sint Laureins krijgt een uitnodiging voor een OM-hoorzitting. De officier van justitie doet tijdens dit verhoor een voorstel voor een strafbeschikking. Dit is een straf, die wordt opgelegd zonder tussenkomst van de rechter. De zaak tegen de vrouw werd geseponeerd, omdat zij geen drugs had gekocht.
Politiecellencomplex
Rond 19.30 uur is de politie een onderzoek gestart in de woning aan de Boelaertstraat. Hierbij werd drugs in beslag genomen. De politie onderzoekt de aard en de hoeveelheid nog. Het gaat in ieder geval om meer dan een zogenaamde gebruikshoeveelheid. Ook werd een aanzienlijk geldbedrag in beslag genomen. In de woning werd de bewoner aangehouden. Hij is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht en ingesloten.
Bestuurlijke maatregelen
De politie heeft de gemeente Sluis van de actie en de eerste resultaten op de hoogte gesteld. Gezamenlijk wordt onderzocht welke bestuurlijke maatregelen genomen kunnen worden.