Aardenburg - Hennepkwekerij ontmanteld op garagezolder

23 december 2018 12:25
Bron: Politie.nl

Zaterdagmiddag is op een garagezolder bij een woning aan de Busschieterstraat een hennepkwekerij gevonden.

Zeeland-West-Brabant
De politie komt de kwekerij op het spoor na informatie uit een andere strafzaak. Een onderzoek met een warmtecamera bevestigt het vermoeden dat er mogelijk een hennepkwekerij aanwezig is. Dat wordt bevestigd nadat agenten de garage zijn binnengestapt. Op de zolder staan in een kweekruimte 108 hennepplanten in volle knop. Volgens een berekening zou de oogst 13.978 euro bruto kunnen opleveren. Vermoedelijk is er al eerder geoogst aangezien er in de ruimte enkele droogrekken liggen met daarop nog plantenresten.
Diefstal stroom
Een fraude-inspecteur van Enduris heeft de hennepkwekerij afgesloten van het stroomnetwerk en de meter verwijderd. Deze constateert dat er sprake is van diefstal stroom. De energiemaatschappij zal hier aangifte van doen. Hierna kon de hennepopruimploeg de kwekerij veilig ontmantelen.
Altijd melden!
Het is gevaarlijk om een hennepkwekerij in uw buurt te hebben, daarom vragen we dit zo veel mogelijk bij ons te melden. Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:

via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
via 0900844 of WhatsApp (0612207006),
anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M,
via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999.