Melden helpt! Inbreker gepakt in Axel

2 november 2021 15:48
Bron: Politie.nl

Dinsdagochtend 2 november werd omstreeks 11.15 uur op heterdaad een inbreker aangehouden in een woning aan de Rooseveltlaan in Axel. De politie was gewaarschuwd door een zeer alerte getuige die belde vanwege de verdachte situatie.

De getuige beschreef de man en vertelde wat zij had gezien. Agenten zijn direct ter plaatse gegaan. Bij aankomst liep één agent naar de voordeur. Op het moment dat zij voor de deur stond werd die opengedaan door de vermoedelijke inbreker. Die gooide direct de deur weer dicht. De agenten zijn de woning toch binnen gekomen en in huis is de man, een 55-jarige Belg, aangehouden.

De inbreker heeft niets kunnen meenemen uit het huis, wel heeft hij schade veroorzaakt aan de woning. Hij vernielde een raam om binnen te komen.

De man is aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar wordt hij verhoord. De auto waarin hij reed is in beslag genomen ten behoeve van het onderzoek. Van de getuige is een verklaring opgenomen en de bewoners hebben aangifte gedaan.