Breskens - Twee aanhoudingen na mishandeling Breskens

26 oktober 2018 13:13
Bron: Politie.nl

Eerder berichtte de politie over een mishandeling die heeft plaatsgevonden op de Kieweg in Breskens. Twee inzittenden van een bestelbus werden op maandag 15 oktober mishandeld en bedreigd door mannen die hen de weg versperden.

Na de aangifte is de recherche meteen een onderzoek gestart en in de dagen erna zijn al twee verdachten aangehouden. Eén van de twee verdachten, een 18-jarige Bressiaander, is op 16 oktober jl. ’s avonds aangehouden in zijn woning. De ander, een 22-jarige man uit Oostburg, is op woensdagochtend 17 oktober van zijn bed gelicht door de politie. Beide mannen zijn overgebracht naar een politiecellencomplex. Zij zijn in verzekering gesteld en zitten nog steeds vast.
Mishandeling
Bij deze mishandeling werd één van de slachtoffers zodanig mishandeld dat hij met meerdere botbreuken in zijn gezicht moest worden opgenomen in het ziekenhuis. Het andere slachtoffer werd diverse keren geschopt en geslagen. Bovendien werden beide slachtoffers vanuit de groep bedreigd met vuurwapens. Bij een doorzoeking in de woningen van de twee verdachten, onder leiding van de rechter-commissaris, zijn verschillende spullen in beslag genomen, waaronder computerapparatuur, tasers, een gasdrukwapen met munitie, een ploertendoder en een busje pepperspray.
Getuigen
Uit getuigenverklaringen en het verdere onderzoek is gebleken dat de twee aangehouden mannen deel uitmaakten van een groep van minimaal zes personen. Door de recherche wordt thans uitgebreid onderzoek gedaan naar de identiteit van deze personen maar ook naar hun rol ten tijde van het incident.  Door de politie wordt  met meerdere rechercheurs aan deze zaak gewerkt, meer aanhoudingen worden niet uitgesloten.