Drugshandelaar aangehouden dankzij tip in Breskens

15 mei 2019 13:15
Bron: Politie.nl

Dinsdagavond is een 28-jarige man uit Breskens in zijn woning aangehouden op verdenking van hennepteelt en drugshandel.

Onlangs heeft de gemeente in Breskens een huis-aan-huis brief laten verspreiden, waarin bewoners worden opgeroepen om drugsoverlast te melden bij de politie. In vervolg hierop komt er informatie binnen, dat de verdachte zich vermoedelijk bezighoudt met dealen. Met een machtiging van de Rechter-commissaris is gisterenavond de woning doorzocht.

Diverse drugsvarianten

In een kamertje op de bovenverdieping wordt een kweektent zonder planten aangetroffen, maar wel klaar voor gebruik. Verder is een hoeveelheid cocaïne en amfetamine en nog zakken met hennep in beslag genomen. Genoeg reden om de bewoner aan te houden. Deze is voor verhoor en nader onderzoek overgebracht naar een politiecellencomplex. De kweekspullen en de drugs zijn vernietigd. Daarnaast is de burgemeester in kennis gesteld van de vondsten in de woning, zodat deze een bestuurlijke maatregel kan toepassen op het pand.

Melden helpt!

De wijkagenten zijn erg blij met de meldingen van burgers die binnen komen na de schriftelijke oproep van de gemeente. Zij hopen dat mensen dit blijven doen. Bij voorkeur via de drugsoverlastlijn 0800 0225085. Want melden helpt om uw woonomgeving veiliger te maken en te houden!