Driewegen - Snelheidsovertreding leidt naar flinke hoeveelheid hennep

21 februari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

Maandagmiddag is een 27-jarige man uit Breskens op de Hoofdplaatseweg aangehouden nadat in zijn auto een zak met hennep is gevonden. Hij wordt verdacht van overtreding van de Opiumwet.

Zeeland-West-Brabant
Omstreeks 16.25 uur ziet een surveillerende agent op de N61 een voertuig met hoge snelheid naderen. Hij besluit om er achter aan te gaan voor een algemene controle van de bestuurder en hem tevens confronteren met zijn flinke snelheidsovertreding (rond 110 km/u op een 80 km/u weg).
Zenuwachtig
Nadat de bestuurder op de Hoofdplaatseweg is staande gehouden gaat de agent met de man in gesprek. Direct valt hem een sterke hennepgeur op die vanuit de auto naar buiten walmt. Na de vraag of de bestuurder verdovende middelen bij zich heeft, komt slechts een gripzakje met hennep(1,4 gram) tevoorschijn. Omdat deze hoeveelheid onmogelijk zo’n sterke lucht kan verspreiden, wordt de vraag nog een keer herhaald. De verdachte wordt duidelijk steeds zenuwachtiger. Om die reden loopt de agent naar de bijrijderskant om van hieruit de auto van binnen te bekijken. Al snel wordt een zak met hennep (111 gram) gevonden.
In verzekering gesteld
De bestuurder is als verdachte aangehouden en voor verhoor en verder onderzoek meegenomen naar het politiecellencomplex. Een doorzoeking in zijn woning levert nog een flinke hoeveelheid hennep en geld op. Alles is in beslag genomen. De man zit nog vast.