Bruinisse - Hennepkwekerij in woning

23 februari 2018 05:00
Bron: Politie.nl

In het onderzoek na de vondst van hennep in een auto in de nacht van dinsdag 20 op woensdag 21 februari is in een woning een hennepkwekerij aangetroffen.

Op de N59 werd die nacht een automobilist gecontroleerd en in de auto werd ruim 60 kilo hennep gevonden. De 47-jarige verdachte uit Delft werd aangehouden en in verzekering gesteld. Het politieonderzoek leidde naar een woning aan de Grevelingenhout. Met toestemming van de officier van justitie zijn agenten de woning binnengegaan en troffen daar een hennepkwekerij aan. In de woning waren meerdere kweekruimtes ingericht. In totaal stonden er 293 hennepplanten in de woning. De planten en de kweekapparatuur zijn vernietigd. De politie gaat verder met het onderzoek. 
Gevaar
De stroom- en watervoorziening voor deze hennepkwekerij werd illegaal afgenomen. Dit leverde een risico op voor kortsluiting en lekkage. De schade die de hennepteelt veroorzaakt is groot. Woningcorporaties en energiebedrijven draaien op voor de kosten veroorzaakt door lekkages, brandschade en illegaal afgetapte energie. Deze kosten worden uiteraard ook doorberekend naar de gebruiker, uiteindelijk betaalt ook u mee aan de schade die wordt veroorzaakt door hennepkwekers.
Help mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij: 
-    Aanwezigheid van hennepgeur;
-    Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
-    Constant zoemend of ronkend geluid;
-    Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.

 
Prioriteit
Politie, openbaar ministerie en gemeenten geven veel prioriteit aan de aanpak van hennep. Deze plantages veroorzaken vaak stankoverlast, leveren brandgevaar op en bovendien is er dikwijls een relatie met georganiseerde misdaad (geweld, inbraken, overvallen, ripdeals en liquidaties). Burgers die tips hebben over de aanwezigheid van hennepkwekerijen kunnen dit doorgeven:
-    via de politieapp of het meldformulier op politie.nl/melden,
-    via 0900-8844 of WhatsApp (0612207006),
-    anoniem via 0800-7000 of het meldingsformulier van M, 
-    via het Team Criminele Inlichtingen in een vertrouwelijk gesprek op het nummer 079-3458999