Dievengilde slaat even vaak toe in Clinge als vorig jaar

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Clinge

Gemiddeld wordt er elke drie uur ergens in Nederland ingebroken of een poging daartoe gedaan. De teller staat voor de eerste vijf maanden van dit jaar voor Clinge op 3, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Clinge is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werden er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 3 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Zeeuwse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er eveneens 3, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Zeeland noteerde een daling van 24 procent tot 158. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 208. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Clinge of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Clinge en provincie Zeeland, in het dossier Woninginbraken.