Clinge - Drugsactie in Clinge na klachten omwonenden

20 november 2016 20:02
Bron: Politie.nl

Afgelopen vrijdagavond werd, op basis van informatie die eerder al bij de politie bekend was geworden, een gerichte actie gehouden op dealactiviteiten vanuit een woning aan de Prins Bernhardstraat in Clinge. De actie werd gehouden door agenten van het wijkteam Zeeuws-Vlaanderen in samenwerking met het flexteam, de recherche en Belgische collega?s van de zone Waasland-Noord.

Voorafgaand aan de actie werden vier Belgen aangehouden waarvan er drie softdrugs in hun bezit hadden. Aan de hand van de verklaringen van deze drie werd in overleg met de Officier van Justitie besloten om omstreeks 22.30 uur een instap in de woning aan de Prins Bernhardstraat te doen.

 

Bij de instap in de woning werd de bewoner direct aangehouden op verdenking van handel in verdovende middelen. Ook werden in de woning twee bezoekers aangehouden die softdrugs bij zich hadden. Vervolgens is door de agenten, op last van de Rechter-Commissaris, een huiszoeking gedaan. Bij de zoeking werden ongeveer 600 gram hennep, een imitatie vuurwapen (balletjespistool), een weegschaal en een geldbedrag van ruim 1600 euro aangetroffen.

De verdachte heeft intussen een bekennende verklaring afgelegd. Hij zal maandag voor de Rechter-Commissaris geleid worden.

De actie vond plaats in een woonwijk. De omwonenden van het pand hebben regelmatig klachten ingediend over overlast en andere zaken die met dit soort activiteiten gepaard gaan. Uiteindelijk hebben de meldingen uit de buurt tot deze actie geleid.

Zeeland Clinge

  • ec80040cc8e83b85fed7a1eaeb3da065