Goes - Drugs en wapens gevonden bij notoire drugsdealer

28 november 2018 15:33
Bron: Politie.nl

De politie heeft vrijdag jl. in een woning aan de Tak van Poortvlietstraat een drugsdealer aangehouden. Bij huiszoekingen werden onder andere drugs en een vuurwapen gevonden. De man zit nog vast.

De politie kreeg diverse meldingen dat een man uit Goes geregeld drugs dealde. Hierop werd een onderzoek gestart. Vrijdagmiddag werd op de Westhavendijk een man aangehouden omdat hij cocaïne bij zich had. Deze man (28) uit Goes had deze harddrugs zojuist gekocht bij de man, waarvan bekend is dat hij vaker drugs verkoopt. De koper werd na verhoor in opdracht van de officier van justitie in vrijheid gesteld. De officier zal nog bekijken hoe deze zaak moet worden afgedaan.
Aanhouding
Vervolgens zijn agenten naar de woning aan de Tak van Poortvlietstraat gegaan. De bewoner probeerde te vluchten, maar werd door agenten opgevangen. Hij werd aangehouden en voor verder onderzoek naar het politiecellencomplex gebracht. De dagen erna werd hij diverse keren verhoord. Dinsdag jl. besloot de Rechter-Commissaris dat hij langer vast blijft zitten.
In beslag name
Onder leiding van een Rechter-Commissaris werd na de aanhouding een onderzoek in de woning aan de Tak van Poortvlietstraat ingesteld. Tevens volgde een onderzoek in een tweede woning, namelijk aan de Poortvlietstraat. Agenten troffen in beide woningen ongeveer 1,5 kilogram hasj aan. Verder een pistool met diverse kogels, een wapenstok, sieraden en ongeveer 10.000 euro. Deze spullen zijn in beslag genomen.
Rapportage
Naast het strafrechtelijke traject, zoals het langer vast blijven zitten en de verhoren van de verdachte, zal er ook een bestuurlijk traject worden onderzocht. De politie zal een bestuurlijke rapportage opmaken en naar de gemeente sturen. Deze zal zich dan beraden over bestuurlijke maatregelen, zoals het sluiten van de woning. 
Zorgmelding
Bij de aanhouding trof de politie het zoontje van de verdachte in de woning aan. Wijkagent Martin Reijntjens heeft een zorgmelding opgemaakt: "Omdat de drugs open en bloot in de woning lag en deze in de buurt van het jongetjes werden verkocht. De zorgverlening heeft zich over het jongetje ontfermd."