Aangehouden verdachten in bewaring gesteld in Goes, Kloetinge

8 juni 2019 14:30
Bron: Politie.nl

Vorige week zondag werden twee minderjarige jongens aangehouden omdat zij ervan werden verdacht een spoor van vernielingen te hebben aangericht in Goes en Kloetinge. Zij werden ontdekt door een politieagent die onderweg was naar zijn werk toen ze op een gestolen scootmobiel aan het rijden waren.

De jongens werden verdacht van het plegen verschillende strafbare feiten; diefstal van fietsen, joyriden op een heftruck, diefstal van een scootmobiel, diefstallen uit schuurtjes, bekladden van auto’s met verf en het in brand steken van een kliko. In totaal zijn bij de politie 11 aangiftes binnen gekomen. Al bovengenoemde zaken zijn door de twee bekend.

Uit het onderzoek dat volgde bleek dat de twee mogelijk nog meer op hun kerfstok hadden. Bij een zoeking op hun kamers vonden agenten een gestolen fototas en een tablet. Beide goederen bleken afkomstig te zijn van de diefstal uit een tent. Ook bekenden de twee jongens dat zij verantwoordelijk waren voor drie inbraken in een sportkantine, de diefstal uit een bouwkraan en nog een paar fietsendiefstallen.

In de afgelopen week zijn de twee jongens voor de kinderrechter verschenen en die heeft hen in bewaring gesteld.