Man steelt goederen van kwetsbare personen in Goes

25 oktober 2019 14:31
Bron: Politie.nl

Afgelopen zondag (20 oktober 2019) is op de Vlasmarkt in Goes een 44-jarige man aangehouden. De officier van justitie had toestemming gegeven om de man buiten heterdaad aan te houden voor een al eerder gepleegde mishandeling.

De aangehouden verdachte is zwervende. Sinds begin oktober verblijft hij in Goes, waar hij voorheen ook gewoond heeft. De man geeft zelf aan geen vast woonadres te hebben, maar hij vertelt op meerdere adressen in de stad te verblijven. Hij wordt ervan verdacht diverse diefstallen en een mishandeling te hebben gepleegd. Er zijn al negen aangiftes tegen hem opgemaakt door de politie. De strafbare feiten waarom het gaat betreffen diefstallen van geld, telefoons, laptops en fototoestellen.

Kwetsbare personen

De mensen die aangifte tegen hem hebben gedaan zijn zogenoemde ‘kwetsbare personen’. Het gaat bijvoorbeeld over mensen die onder behandeling van (verschillende) zorginstelling(en) zijn, een laag IQ hebben en/of wonen in een begeleid-wonen-huis. De politie vermoedt dat er, naast de negen geregistreerde slachtoffers, meer mensen het slachtoffer zijn geworden van deze 44-jarige man. We roepen die mensen dan ook op om aangifte te doen. U kunt contact opnemen met de politie in Goes voor het doen van aangifte. U kunt hiervoor een afspraak maken via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844).

Hebt u info of bent u ook slachtoffer?

Wanneer u een vermoeden hebt, of u weet waar deze man verblijft in Goes (of nabije omgeving), dan wordt u ook verzocht contact op te nemen met de politie. Mogelijk kunt u ons assisteren gestolen goederen weer bij de rechtmatige eigenaar terug te bezorgen. U kunt uw informatie met ons delen via het algemene telefoonnummer van de politie (0900-8844) of via What’s App (06-12207006). Als u wel uw informatie wilt delen, maar liever niet met de politie praat dan kunt u ook terecht bij Meld Misdaad Anoniem. Dat kan via de website (www.meldmisdaadanoniem.nl) of telefonisch (0800-7000). Geef bij uw contact graag zaaknummer 2019-244538 door.

De man is eerder deze week voor de rechter-commissaris geleid. Die heeft bepaald dat de man langer vast moet blijven zitten.