Rijbewijs ingevorderd en rijverbod van dertien uur in Goes

20 juni 2021 12:11
Bron: Politie.nl

Zaterdagavond betrapten agenten in de Korte Kerkstraat in Goes een man die dronken in zijn auto reed. De man was even tevoren uit een restaurant verwijderd, omdat hij erg dronken was en zich vervelend gedroeg.

Om te bemiddelen was de politie rond 21.20 uur ter plaatste geroepen bij het restaurant. De man heeft zijn maaltijd afgerekend en zei de agenten dat hij naar huis zou gaan lopen. Die lezing was niet helemaal conform de waarheid, want even later zagen de agenten de man in zijn auto stappen en wegrijden.

Omdat de man bijna een prullenbak ramde toen hij achteruit reed, kon een van de agenten het portier openen en werd de man gevraagd om uit te stappen en een blaastest te doen. Hieruit bleek dat hij veel teveel gedronken had. De Amsterdammer moest mee naar het bureau voor een ademanalyse.

Uit de analyse bleek dat de 61-jarige man 1040 microgram alcohol in een liter uitgeademde lucht blies. Dat is bijna vijf keer meer dan is toegestaan.

Het rijbewijs van de man is afgenomen. Een officier van justitie bepaalt de verdere afhandeling van de zaak. Ook kreeg de man een rijverbod van dertien uur.

Zeeland Goes

Alcohol Ongeval
  • 5e670d64714c5af2d3113cf72ea7bbca