Goes - Stoeigedrag in zwembad mondt uit in geweld

2 september 2016 16:00
Bron: Politie.nl

Donderdagavond zijn vier jonge mannen aangehouden in een zwembad aan de Zwembadweg voor openlijke geweldpleging en belediging.

Zeeland-West-Brabant - mediadesk West
Kopje onder
Een van de verdachten is samen met andere willekeurige jongeren aan het stoeien rondom een speeltoestel in het water. Daarbij worden over en weer zwemmers in het water geduwd. Op een gegeven moment pakt de verdachte zonder aanleiding een 14-jarige zwemmer in zijn nek vast en duwt deze enige tijd onder water. Als een badmeester hiervoor een waarschuwing geeft, stapt de verdachte uit het water en gedraagt zich tegenover hem verbaal erg agressief. Ook slaat hij de badmeester enkele malen met de vuist op de borst. Vervolgens is de ruziezoeker door medewerkers van het zwembad naar de kleedruimtes begeleid. Daar blijft hij amok maken en slaat nog een medewerker in zijn gezicht. 
Onder invloed
Intussen bemoeien nog drie andere jongens zich met het incident. Onduidelijk is of zij proberen hun maat tot de orde te roepen of dat zij juist de gealarmeerde agenten te hulp komen. Wel is duidelijk dat drie van hen een flinke hoeveelheid alcohol hebben gedronken. Alle verdachten zijn voor verhoor en nader onderzoek meegenomen naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Het gaat om vier jongens tussen de 19 en 22 jaar uit Terneuzen en omgeving. Drie van hen zijn inmiddels weer vrijgelaten. De hoofdverdachte zit nog vast.

Zeeland Goes

  • 31c2bbc0f4cfa7132f690b34c1181bfc