Goes - Man gooit glas naar agenten

1 januari 2017 15:13
Bron: Politie.nl

Afgelopen nacht heeft een 20-jarige man uit Goes na een vordering om de Grote Markt te verlaten, uit kwaadheid een glas naar agenten gegooid. Hij is aangehouden.

Zeeland-West-Brabant
De agenten komen af op een conflict tussen twee personen dat zich omstreeks 04.45 uur afspeelt nabij de terrassen op de Grote Markt. Zij vorderen de mannen vanwege hun hinderlijke gedrag om het centrum te verlaten. De verdachte is het hier kennelijk niet mee eens een gooit een glas naar de agenten. Deze konden het projectiel door een snelle reactie net ontwijken, waardoor het vlak achter hen in gruzelementen valt. Hierop is de gooier aangehouden en overgebracht naar het politiecellencomplex Torentijd in Middelburg. Hij zit nog vast. De agenten hebben aangifte gedaan van poging zware mishandeling.
Onacceptabel
De politie tolereert geen verbaal of fysiek geweld tegen politiemensen en anderen met een publieke taak en treedt er altijd tegen op. De dader wordt waar nodig niet alleen strafrechtelijk maar ook financieel aangepakt voor het veroorzaken van schade. Het beleid van het Openbaar Ministerie is erop gericht dat personen die geweld uiten in de richting van bijvoorbeeld politie- brandweer- en ambulancepersoneel, een hogere strafeis tegemoet kunnen zien.

Zeeland Goes

  • 0cfec5cc8f5408377b78f39f2a2d42ee