Aanrijding auto met motorrijder

31 mei 2019 11:38
Bron: Politie.nl

De Verkeerspolitie zoekt getuigen van een aanrijding die vrijdag 24 mei 2019 rond 12.00 uur plaats vond op de Wagenbergsebaan (N285). Daarbij raakte een 39-jarige motorrijder uit Zevenbergschen Hoek zwaar gewond. De automobilist die de aanrijding veroorzaakte reed door zonder zijn identiteit bekend te maken. Het slachtoffer vermoedt dat hij opzettelijk werd aangereden.

Een 39-jarige motorrijder reed vrijdagmiddag over de Wagenbergsebaan (N285) en haalde op zijn Yamaha over de linkerrijstrook een donkergrijze Peugeot 206 in. Terwijl hij bezig was met die inhaalmanoeuvre kwam die auto plotseling naar links en botste zijdelings tegen zijn motor. Hierdoor viel de motorrijder. Hij raakte door het ongeval zwaar gewond. Hij werd met een ambulance naar de Intensive Care van het St. Elisabeth Ziekenhuis gebracht. Hij brak acht ribben, een onderarm, sleutelbeen en schouderblad  ook liep hij twee gescheurde nekwervels en twee klaplongen op.  De automobilist die de aanrijding veroorzaakt had, was doorgereden.

 

Opzet

Het slachtoffer vertelde later die middag in het ziekenhuis dat die auto met opzet tegen hem aan was gereden.  Die personenauto remde abrupt  af terwijl die motorfiets daar achter reed. Hierna besloot de motorrijder om die auto in te halen. Toen hij naast de grijze Peugeot reed, stuurde de bestuurder daarvan naar links en reed hem aan. Wat er daarna gebeurde wist hij niet meer. Hij raakte buiten bewustzijn en werd pas in de ambulance weer wakker.

 

Auto

De politie heeft een nader onderzoek ingesteld. Daarbij werd diezelfde vrijdagmiddag rond 16.45 uur in een dorp behorend tot de gemeente Drimmelen een auto met verse schade aangetroffen die voldoet aan de beschrijving van het slachtoffer. Deze auto is in beslag genomen en wordt op sporen onderzocht.

Oproep

De politie is op zoek naar het getuigen van het ongeval. Zo zou een ouder echtpaar in een mintgroene, klein model personenauto, vrijwel direct voorafgaand aan het ongeval door die motorrijder zijn ingehaald. Zij hebben de aanrijding waarschijnlijk zien gebeuren. Met name zij, maar ook alle anderen die iets kunnen vertellen over de toedracht van het voorval worden verzocht zich te melden bij de Verkeerspolitie in Breda op 0900-8844.

Zeeland Hoek

Ongeval Verkeer
  • b556b144f517ebd3d119d39191e4338b