Veroorzaakster aanrijdingen alsnog aangehouden in Hoek / Biervliet

23 juni 2019 12:08
Bron: Politie.nl

De politie heeft vrijdagmiddag 21 juni 2019 alsnog een 32-jarige inwoonster van Hoek aangehouden op verdenking van doorrijden na een aanrijding.

De vrouw wordt ervan verdacht vrijdag 21 juni 2019 rond 13.40 uur op de N61 ter hoogte van Biervliet een aanrijding te hebben veroorzaakt en daarna te zijn doorgereden. Ze reed op de plek waar de weg van twee rijstroken naar een gaat tegen de auto van een echtpaar uit Terneuzen dat op de rechterrijstrook reed. De man probeerde nog naar rechts uit te wijken, maar kwam met zijn wielen in de berm terecht. Hun auto raakte flink beschadigd. De veroorzaakster reed hard weg, het echtpaar heeft haar nog geprobeerd te achterhalen, maar dat mislukte.

Omdat de wijkagent aansloeg op de omschrijving van de auto en het kenteken, ging hij met andere politiemensen naar een vakantiepark in Hoek. Toen ze daar heen reden, kregen ze een melding dat de vrouw ook daar een aanrijding had veroorzaakt. Ze had geprobeerd tussen een vrachtauto en een muur door te rijden, maar de doorgang was te smal. De auto van de vrouw bleek aan beide zijden beschadigd te zijn. Omdat de bestuurster, een 32-jarige inwoonster van Hoek, onvast ter been was en naar alcohol rook, moest ze meewerken aan een blaastest. Toen ze vervolgens te horen kreeg dat ze mee moest naar het bureau voor een ademanalyse, speekseltest of bloedonderzoek, weigerde ze elke medewerking. Ze is vervolgens aangehouden en meegenomen naar het politiebureau. Hier weigerde ze opnieuw mee te werken aan een bloedonderzoek. Het rijbewijs van de vrouw is ingenomen. Tegen haar is proces-verbaal opgemaakt voor verlaten plaats ongeval en rijden onder invloed.