Hulst - Laffe diefstal van portemonnee

18 november 2016 15:14
Bron: Politie.nl

Op de Wal in de nabijheid van het Princebolwerk in Hulst is donderdag tussen 09.45 en 10.00 uur een vrouw door twee jongemannen beroofd van o.a. haar portemonnee. De vrouw, een cliënte van Tragelzorg, was zo bang dat ze geen weerstand kon bieden aan haar berovers.

Rond 09.45 uur rijdt de vrouw op haar fiets naar haar werk in de binnenstad van Hulst. Wanneer zij door de Stationsweg rijdt komen twee jongemannen haar achterop gefietst. De jongemannen vragen haar te stoppen. In eerste instantie doet de vrouw dit niet, ze heeft het gevoel dat er iets niet klopt. Ter hoogte van frituur Chevy?s stopt ze toch. De jongemannen vragen haar mee te lopen naar ?de wal?.

De vrouw zet haar fiets neer aan de achterzijde van de Hema en loopt met de jongemannen mee de Wal op. Daar blijven ze op het lager gelegen gedeelte, ongeveer ter hoogte van de parkeerplaats bij de Willibrordusschool. De jongemannen pakken de bril van de vrouw af en nemen goederen weg uit haar tas. Een van de goederen betreft de portemonnee van de vrouw. Hierin zitten o.a. wat bankpasjes. De vrouw is hierna weggerend, heeft haar fiets gepakt en is hevig overstuur terug naar huis gefietst. Het vervelende is dat dit al de tweede keer is in een paar maanden tijd dat de vrouw het slachtoffer is geworden van een zelfde soort diefstal.
Getuigen gezocht
De politie wordt gebeld en er wordt een onderzoek ingesteld. Agenten hebben een buurtonderzoek gedaan, maar dat heeft tot op heden nog niet tot resultaat geleid. Daarom vraagt de politie nu de hulp van het publiek. Heeft iemand op donderdag 17 november 2016 tussen 09.45 en 10.00 uur iets gezien in de binnenstad van Hulst dat mogelijk te maken heeft met dit incident? We hopen dat iemand ons kan helpen om bij de daders van deze laffe beroving uit te komen? 
Signalement
Van de vrouw hebben we het volgende signalement van de daders gekregen:
Beide jongemannen waren blank en hadden (licht)blond haar. Vermoedelijk zijn de jongemannen tussen de 18 en 20 jaar oud. De ene was wat langer dan de ander, maar de ander had een wat breder postuur dan de ene. De kleinere, bredere jongeman heeft volgens de vrouw niet zoveel gedaan, hij stond er alleen maar bij. De ander heeft daadwerkelijk haar tas geopend en haar bril afgepakt. De vrouw denkt zelf dat de twee jongens haar bij het vorige incident ook hebben beroofd.

Mocht u iets gehoord of gezien hebben dat met deze diefstal te maken heeft, of slaat u aan op het signalement en weet u wie deze twee jongens zijn, dan wordt u vriendelijk verzocht om contact op te nemen met de politie. Dit kan via 0900-8844, maar u kunt uw informatie ook via Whatsapp met ons delen. Doe dit dan via het nummer: 06-12207006.

Zeeland Hulst

  • 86582f1c9f634909a1f6e539ed0e8e42