IJzendijke - Nieuwe bewonersavond in IJzendijke over zaak Ploegstra

22 maart 2019 11:01
Bron: Politie.nl

Op woensdag 27 maart a.s. zijn de inwoners van IJzendijke uitgenodigd om een bewonersavond bij te wonen over het onderzoek naar de verdwijning van hun plaatsgenoot Herman Ploegstra. De avond wordt georganiseerd door het Openbaar Ministerie en de politie.

Het rechercheteam, dat onder leiding staat van de Officier van Justitie, wil de inwoners van IJzendijke graag meenemen in het onderzoek en wat daar tot nu toe allemaal uit voortgekomen is. De reden hiervoor is dat het team er nog steeds van overtuigd is dat de oplossing van deze complexe zaak in IJzendijke ligt.
Antwoorden en (nieuwe) vragen
Tijdens de informatieavond zal een zo volledig mogelijk antwoord gegeven worden op vragen die bij de vorige informatieavond in juni 2018 naar voren kwamen. Ook zal duidelijk gemaakt worden wat de laatste stand van zaken rondom het onderzoek is en welke feiten kunnen worden uitgesloten. De Officier van Justitie zal, samen met de leider van het onderzoeksteam, een beeld schetsen van wat er mogelijk met Ploegstra gebeurd is op de avond van zijn verdwijning, ze zullen vertellen over de laatste contacten die hij heeft gehad op zijn geheime telefoon, en ook zal ingegaan worden op het grondige onderzoek dat aan de auto van Ploegstra is gedaan. Tevens zijn er, tijdens het horen van ruim zestig getuigen en het onderzoeken van meer dan veertig tips, nieuwe concrete vragen boven komen drijven die het onderzoeksteam en de Officier van Justitie graag met de inwoners willen delen.
Locatie en tijdstip
De informatieavond zal plaatsvinden op woensdag 27 maart 2019. Vanaf 19.00 uur zijn alle mensen die belangstelling hebben voor deze zaak welkom in het Jeugdgebouw aan de Koninginnestraat in IJzendijke. Om 19.15 uur beginnen de Officier van Justitie en de leider van het rechercheteam aan hun presentatie.
Help ons Herman vinden
Uiteraard zijn tips met betrekking tot de verdwijning van Herman Ploegstra nog steeds meer dan welkom. Alle aanwijzingen die bij het team binnenkomen worden onderzocht. Hebt u informatie over de zaak? Dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie. Dat kan via het algemene telefoonnummer (0900-8844), via What’s App (06-12207006) of via het tipformulier op onze website. Wanneer u liever niet met de politie praat, maar anoniem uw informatie wel wilt delen, omdat u ook vindt dat de familie van Herman Ploegstra zich niet langer hoeft af te vragen wat er met hun geliefde, vader, broer en zoon is gebeurd, dan kunt u ook een melding maken via Meld Misdaad Anoniem. Zij zijn bereikbaar via de website www.meldmisdaadanoniem.nl of telefonisch via 0800-7000.

Zeeland Ijzendijke

  • e2928460bb676875eccbd9cebd82a418