Mannen aangehouden met drugs in auto in IJzendijke

21 mei 2019 09:17
Bron: Politie.nl

Maandagavond zijn twee mannen uit Etten-Leur rond 21.07 uur aangehouden op de Watervlietseweg op verdenking van drugshandel. De mannen lopen tegen de lamp na een forse snelheidsovertreding.

Tijdens een snelheidscontrole met een lasergun op de N61 bij Hoek wordt de bestuurder betrapt op een snelheidsovertreding van 58 km/u. Een motoragent geeft hierna een volgteken richting de bestuurder. Deze is echter niet van zins om hieraan gevolg te geven en gaat er als een haas van door. Direct zet de motoragent de achtervolging in, waarbij met hoge snelheid wordt gereden. Op de Watervlietseweg raakt de bestuurder de macht over het stuur kwijt en zijn voertuig komt tot stilstand tegen een lantarenpaal.

850 gram hennep

De 25-jarige bestuurder en de 32-jarige bijrijder zijn na hun dolle actie niet gewond geraakt. In het voertuig ligt een plastic zak met daarin 850 gram hennep. Beide mannen zijn aangehouden en voor verhoor overgebracht naar een politiecellencomplex. Het rijbewijs van de bestuurder is ingevorderd en de auto en de drugs zijn in beslag genomen.