Multidisciplinaire controle Kapelle

13 juni 2019 12:52
Bron: Politie.nl

Op woensdag 12 juni 2019 is er tussen 09.00 en 15.00 uur een verkeerscontrole gehouden in Kapelle. Deze controle is uitgevoerd op basis van een multidisciplinaire samenwerking tussen politie, Rijkswaterstaat en het ROVZ.

De agenten controleerden vooral op het bezit van de vereiste documenten (rijbewijs, kentekenbewijs) en technische aspecten (technische staat van voertuig; zoals verlichting, uitzicht, lading). De controle-actie was gericht op alle personenauto’s met of zonder aanhanger en lichte bedrijfswagens (bestelbusjes). Bij het constateren van overtredingen en misstanden zijn er bekeuringen uitgedeeld om naleving van de wegenverkeerswet te stimuleren. In brede zin; het hoofddoel van deze controle was: mensen bewust te maken van verkeersveiligheid.

Resultaten

De politie heeft ongeveer 50 voertuigen gecontroleerd die op de A58 en de N666 reden. Er zijn 20 bekeuringen uitgeschreven. Wat opviel was dat veel mensen geen gebruik maakten van de autogordel. Ook werden regelmatig kinderen los in de auto aangetroffen. Verder zijn bekeuringen geschreven voor het rijden zonder rijbewijs, het vasthouden van de mobiele telefoon tijdens het rijden, het hebben van te donkere voorruiten en verschillende misstanden aan aanhangers. Verder is door de politie vooral veel gewaarschuwd voor technische mankementen aan de voertuigen.

Gesprekken over veiligheid

Het ROVZ heeft met inzet van VVN-vrijwilligers een aantal automobilisten gesproken na de uitgevoerde controles. Door die gesprekken wil zij onderzoeken of mensen zich bewust  zijn van hun eigen rijgedrag en de noodzaak van vereisten zoals de technische aspecten rond hun eigen voertuig, of het bij zich hebben van autopapieren. Daarnaast heeft het ROVZ informatie meegegeven aan automobilisten in de vorm van folders  rondom de verkeerscampagnes Snelheid, MONO en BOB. Er zijn in totaal 35 positieve gesprekken gevoerd met automobilisten die belangstelling toonden voor deze informatie en een kort gesprekje over verkeersveiligheid.

Zeeland Kapelle

Verkeer
  • d2d247a16c845db303d6af4672847cc1