Koewacht - Getuigenoproep na aanrijding Koewacht

25 juni 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Zaterdagavond rond 18.45 uur kwamen twee auto’s op de Axelsestraat in Koewacht met elkaar in aanraking. De ene auto betrof een klassieke Alfa Romeo, de andere auto was een Opel Corsa. Vanaf Hulst reden de auto’s al achter elkaar en op de Axelsestraat kwam het tot een botsing.

Als gevolg van de aanrijding kwamen beide auto’s in de sloot terecht, elk aan de andere kant van de weg. Vermoedelijk is de old timer total loss. De bestuurder van de Alfa raakte gewond maar kon wel zelfstandig uit de auto komen. Hij is overgebracht naar het ziekenhuis waar hij ter observatie werd opgenomen.
Verdachte aangehouden
De inzittende van de Opel, een 31-jarige man die in Koewacht verblijft, rende weg van het ongeval voordat hij de kans had geboden om gegevens uit te wisselen. Met hulp van getuigen is de man even later opgespoord en door de politie aangehouden. Hij is mee terug genomen naar de plaats van het ongeval waar inmiddels ambulancemedewerkers ter plekke waren. Ook hij is naar het ziekenhuis overgebracht. Na behandeling van zijn verwonding kon hij weer vertrekken. De man is, vanwege de aard van de aanrijding, aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Hij mag daar ten overstaan van rechercheurs zijn verhaal vertellen over wat er gebeurd is. In het politiecellencomplex is de man in verzekering gesteld.

De man die uit de Opel was gekomen bleek alcohol te hebben gedronken. Hij blies op straat een A. In het ziekenhuis is bloed van hem afgenomen. De resultaten worden op een later moment bekend. De bestuurder van de Alfa heeft ook geblazen maar bleek niets gedronken te hebben.
Wie heeft de auto’s zien rijden voor het ongeval?
Door de agenten ter plaatse zijn getuigen van het ongeval gehoord. De politie is echter ook nog op zoek naar getuigen die de auto’s even eerder hebben zien rijden. De route die gevolgd is door de Opel Corsa  begon bij de supermarkt aan het Stationsplein in Hulst. Vanaf dat punt is de auto in de richting van de Absdaalseweg gereden. Bij de rotonde bij het tuincentrum zag de bestuurder van de Alfa de Opel voor het eerst in zijn achteruitkijkspiegel. De Alfa kwam uit de richting van Hulst. Vanaf de rotonde bij het tuincentrum zijn beide auto’s, volgens verklaringen van beide mannen, op dezelfde weg achter elkaar aan gereden. De route ging via Absdale over de N258 en uiteindelijk de Axelsestraat op.
Getuigenoproep
Wie heeft meer informatie over de auto’s voordat ze op de Axelsestraat terecht kwamen? Wie heeft beide auto’s samen of apart van elkaar zien rijden tussen 18.30 en 18.45 uur op zaterdagavond. Mocht u meer informatie hebben dan wordt u verzocht contact op te nemen met de politie via het algemene telefoonnummer (0900-8844) of via What’s App (06-1220 7006). Vermeld bij uw contact graag zaaknummer 2018-144988.