Aantal woninginbraken in Kortgene blijft nagenoeg gelijk

Foto: Pixabay

19 juni 2020 08:00
Bron: 112 Kortgene

Elke dag wordt er in Nederland gemiddeld meer dan 78 keer ingebroken of een poging daartoe gedaan. In Kortgene was het in de eerste vijf maanden van dit jaar 1 keer raak, (nagenoeg) evenveel als in dezelfde periode vorig jaar.

Het aantal woninginbraken en het aantal pogingen daartoe in Kortgene is dit jaar gelijk gebleven. In totaal werd er in de eerste vijf maanden van dit jaar door de politie 1 inbraken en inbraakpogingen geregistreerd in de Zeeuwse plaats. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er ook 0, zo blijkt uit data die door Alarmeringen.nl is verzameld.

Provincie Zeeland noteerde een daling van 24 procent tot 158. In dezelfde periode vorig jaar waren dat er nog 208. Bij de provincies gaat Zuid-Holland aan kop met 2661 inbraken of pogingen daartoe, gevolgd door Noord-Holland en Noord-Brabant met respectievelijk 2337 en 1800 stuks.

Benieuwd naar waar inbrekers dan vooral in Kortgene of juist in andere plaatsen toeslaan? Je kunt het eenvoudig per postcode bekijken via onderstaande kaart.

Bekijk alle beschikbare data, ook specifiek voor de plaats Kortgene en provincie Zeeland, in het dossier Woninginbraken.