Kruiningen - 213 gram harddrugs verborgen in auto

8 februari 2018 05:02
Bron: Politie.nl

Dinsdagmiddag rond 16.00 uur controleerden agenten een personenauto op de Zanddijk in Kruiningen. De APK van het voertuig was verlopen en dat was reden voor hen om de auto aan de kant van de weg te zetten. In de auto zaten twee mannen uit Amsterdam (46 jaar) en Almere (40 jaar).

Tijdens de controle roken de agenten een hennepgeur uit de auto komen. De bijrijder verklaarde zojuist een joint te hebben gerookt. De agenten vroegen de mannen om de uitlevering van alle aanwezige drugs. De twee overhandigden hen een gebruikershoeveelheid softdrugs. Tijdens het zoeken naar nog meer drugs ontdekten de agenten op een verborgen plekje in de auto nog een zakje met daarin mogelijk harddrugs. In totaal ging het om een hoeveelheid van ruim 213 gram.

De twee mannen zijn aangehouden en overgebracht naar een politiecellencomplex. Daar zijn ze kort gehoord en hierna in verzekering gesteld. Ze zitten dus nog vast. Vandaag zullen de twee opnieuw gehoord worden. De drugs zijn in beslag genomen, ze worden nog getest om na te gaan wat voor drugs het precies zijn. Ook werd een geldbedrag door de agenten in beslag genomen en is onderzoek aan de auto gedaan.