Middelburg - Dankzij alerte getuige drie mensen aangehouden

22 juli 2018 06:00
Bron: Politie.nl

Vrijdagmiddag heeft de politie in de Meanderlaan drie mensen aangehouden. In drie woningen werden drugs, wapens en munitie in beslag genomen. De politie kwam het drietal op het spoor dankzij een zeer alerte getuige, die zag dat er spullen bij de milieustraat werden afgegeven, die mogelijk van een hennepkwekerij afkomstig waren.

Rond 14.50 uur kreeg de politie een melding van een verdachte situatie bij de milieustraat aan de Waldammeweg. Twee agenten gingen poolshoogte nemen en troffen twee mannen aan. In een aanhangwagen lagen spullen, bestemd voor de teelt van hennep, zoals stekbakken, plantenbakken, luchtslangen, grondzeil, vuilniszakken gevuld met potgrond, houten latten en filterdoeken. Beide mannen werden door de politie eerder in verband gebracht met het kweken van verdovende middelen. Daarom besloten de agenten dit verder te onderzoeken en richtten zich op drie woningen aan de Meanderlaan.
Enduris
In de eerste woning lagen meerdere goederen, die ook gebruikt kunnen worden bij het telen van hennep, zoals bloempotten, enkele ventilatoren, een kweektent en een koolstoffilter. Tevens werd hier een energiemeter en een gasmeter gevonden. Een fraude-inspecteur van Enduris werd gewaarschuwd, hij zal dit verder onderzoeken.
Wapens
In de tweede woning werden wat softdrugs, twee vuurwapens, een boksbeugel  en een verborgen stroomstootwapen gevonden.

Brandgevaarlijk
In de derde woning werden ook spullen gevonden, die gebruikt kunnen worden voor een hennepkwekerij, zoals bloempotten, strijkzakken, gripzakjes, transformatoren en schakelkasten. Tevens bleek sprake van een brandgevaarlijke situatie, omdat er geen energiemeter meer aanwezig was en de hoofdschakelaar met een kroonsteentje was aangesloten. De fraude-inspecteur constateerde dat er sprake was van diefstal van stroom. Hiervan wordt aangifte gedaan. Verder werden in deze woning patronen, lege hulzen en enkele gripzakjes met hennep gevonden.

Aanhoudingen
Tijdens het onderzoek werd het eerdergenoemde duo aangehouden. Het gaat om twee inwoners uit Middelburg, leeftijd 30 en 45 jaar oud. Tevens werd nog een vrouw (37) uit Middelburg aangehouden. Het drietal is voor verder onderzoek en verhoor naar een politiecellencomplex gebracht.
In beslag name
Diverse spullen zijn in beslag genomen. Deze worden nader onderzocht. De goederen, die gebruikt kunnen worden voor hennepteelt, zijn afgevoerd en vernietigd.
Help ook mee hennepkwekerijen te bestrijden!
Ruikt u henneplucht of denkt u dat er een hennepkwekerij in uw buurt zit? Meld verdachte situaties, bel de politie via 0900-8844, via het Politie WhatsApp nummer 06-1220 7006 of bel Meld Misdaad Anoniem, 0800-7000. Onderstaande punten kunnen wijzen op een hennepkwekerij: 

Aanwezigheid van hennepgeur;
Onveilige situaties door illegale aanpassingen in de meterkast of elektriciteitsaansluiting;
Constant zoemend of ronkend geluid;
Beslagen/afgeplakte ramen of gordijnen die nooit opengaan.