Middelburg - Vijf minderjarigen aangehouden voor vechten

6 januari 2019 16:10
Bron: Politie.nl

Zaterdagmiddag zijn vier jongens aangehouden wegens mishandeling van een 14-jarige jongen uit Middelburg. Alle vier de verdachten zijn overgebracht naar een politiecellencomplex waar ze zijn gehoord. Het slachtoffer heeft aangifte gedaan en ook werd een getuige gehoord die het hele voorval had gezien. De 14-jarige jongen liep pijn en licht letsel op als gevolg van klappen en trappen tegen zijn lichaam.

Zaterdagmiddag omstreeks 14.50 uur kwam er een melding binnen bij het Operationeel Centrum van de politie dat er een jongen werd mishandeld door vijf andere jongens. Dit zou zijn gebeurd in de Hans Lipperheystraat in Middelburg. Surveillerende agenten zijn in de buurt gaan rondkijken en troffen een groepje dat aan het opgegeven signalement voldeed in de Johan Wilhem Thibautstraat in Middelburg. Na een kort gesprek met de agenten gaven zij toe bij een vechtpartij betrokken te zijn geweest. Eén van de jongens had het gesprek niet meer afgewacht. Hij was doorgefietst en niet meer te achterhalen. De overige vier zijn aangehouden. Het zijn twee jongens van 13 uit Middelburg en twee jongens uit Vlissingen van 14 en 15 jaar oud.

 
Stevig gesprek met Officier van Justitie
De jongens zijn gehoord in het bijzijn van een advocaat of hun ouders. Dat is wettelijk verplicht, omdat ze minderjarig zijn. Na het verhoor heeft de Officier van Justitie nog een stevig gesprek met hen gevoerd. Alle vier krijgen ze een HALT-verwijzing, hun ouders hebben hier ook toestemming voor gegeven. Zaterdagavond tegen tienen zijn de vier weer in vrijheid gesteld.

Zondag werd de laatste verdachte aangehouden en gehoord. Dit betreft een jongen van 14 uit Oost-Souburg. Hij meldde zichzelf samen met een van zijn ouders op het bureau. Ook hij zal voor de afhandeling van het incident doorgestuurd worden naar HALT.
Conflict op sociale media mogelijke oorzaak
De oorzaak van de vechtpartij is vermoedelijk een al langer slepend conflict dat de jongens met elkaar hebben op sociale media. Door de Officier van Justitie is de afspraak met de wijkagenten en jeugdagenten gemaakt dat zij doorgaan met het monitoren van sociale media waar deze jongeren gebruik van maken en onder andere op die manier actief een vinger aan de pols houden om dergelijke excessen in de toekomst hopelijk te voorkomen.