Middelburg - Twee straatrovers nemen telefoon en geld af van jongen

27 maart 2019 11:11
Bron: Politie.nl

Dinsdagavond hebben twee onbekende jongens op de Oude Vlissingseweg onder dwang de telefoon en portemonnee van een fietser afgenomen. Daarbij is met een vuurwapen gedreigd.

Zeeland-West-Brabant
Het slachtoffer, een 16-jarige jongen uit de gemeente Vlissingen, fietst dinsdagavond omstreeks 23.45 uur op de Oude Vlissingseweg richting huis. Op een gegeven moment komen ter hoogte van de Johan Lesagestraat twee jongens naast hem rijden die zijn weg blokkeren. Een van hen pakt het slachtoffer vast en de tweede straatrover eist dat hij zijn spullen afgeeft. Als deze niet onmiddellijk reageert op het bevel wordt een vuurwapen getoond om de eis kracht bij te zetten. Het slachtoffer kiest eieren voor zijn geld en geeft zijn telefoon en portemonnee af. Daarna verdwijnen de straatrovers snel richting Middelburg.
Signalement
Het slachtoffer weet het onderstaande van zijn belagers te vertellen:

Dader één heeft een Noord-Afrikaans uiterlijk. Hij is tussen de 1.80 en 1.90 m lang en heeft een breed postuur. Zijn leeftijd is moeilijk in te schatten. Verder heeft hij een volle, kortgeschoren baard, bruine ogen. Op het moment van de straatroof draagt hij een blauwe winterjas tot aan zijn middel met een capuchon die hij over zijn hoofd heeft getrokken. Daaronder heeft hij een donkerkleurig shirt of vest en een grijze trainingsbroek. Zijn voeten zijn in badslippers gestoken met witte strepen op de bovenzijde (mogelijk van het merk Adidas). Hij heeft donkere sokken aan. Verder heeft hij een zwart nektasje bij zich. Deze dader rijdt op een donkere damesfiets en spreekt straattaal.

Daders twee heeft een blank uiterlijk. Hij is tussen de 1.75 en 1.80 lang. Zijn leeftijd wordt geschat tussen de 16 en 17 jaar oud en heeft een smal postuur met dunne benen. Op het moment van de straatroof draagt hij een zwarte dikke jas tot aan zijn middel met een capuchon die hij over zijn hoofd heeft getrokken. Daaronder heeft hij een zwarte skinny jeansbroek. Over zijn mond en neus heeft hij een zwart mondkapje of een deel van zijn vest of trui getrokken. Aan zijn voeten heeft hij zwarte (sport)schoenen. Deze dader rijdt op een donkere herenfiets.
Hebt u informatie?
De recherche heeft deze zaak in onderzoek. Wij zijn op zoek naar getuigen die dinsdagavond 26 maart 2016 tussen 23.30 en 23.45 uur iets verdachts hebben gezien op de route Koningsbrug, draaibrug bij het station, Schroebrug, Oude Vlissingseweg tot aan de kruising met de Johan Lesagestraat in Middelburg. Hebt u informatie of weet u aan de hand van het opgegeven signalement wie de daders zijn? Deel deze dan met ons via 0900 8844 of via het Politie WhatsApp nummer 06 12007006. Belt u liever anoniem? Bel dan 0800 7000 of vul het tipformulier in. Vermeld bij uw reactie zaaknummer 2019070246.

Zeeland Middelburg

Beroving Wapenbezit
  • 8cc0aa5382097bd641e93e4c67c69326