Aangehouden en drie bekeuringen in Middelburg

23 mei 2019 15:04
Bron: Politie.nl

In de nacht van woensdag op donderdag, omstreeks 01.45 uur, reden surveillerende agenten over de Schroeweg in Middelburg. Op dezelfde weg reed, even verderop, een brommer. Dat is daar niet toegestaan, omdat er netjes een fietspad naast de Schroeweg ligt en het is de bedoeling dat brommers daar gebruik van maken.

De agenten wilden de bromfietser aanspreken en een bekeuring aanzeggen. Ze zagen dat de bestuurder de Vrijlandstraat in reed en hierbij het rode verkeerslicht negeerde. De agenten in de politieauto zetten het stoptransparant aan, maar daar reageerde de bestuurder niet op. Ook toen ze in de Roozenburglaan naast hem gingen rijden en hem, via het open raam, vroegen om te stoppen reageerde de man niet. Uiteindelijk ging de politieauto voor de brommer rijden, toen een van de agenten uit de auto stapte moest de man wel stoppen, anders reed hij tegen het portier van de politieauto aan.

Verdenking van rijden onder invloed, dus mee naar het bureau

De agenten wilden de 50-jarige Middelburger op straat laten blazen, maar dit weigerde hij. Omdat er een verdenking was dat de bestuurder gedronken had, werd hij aangehouden en meegenomen naar het bureau. Op het bureau heeft hij een ademanalysetest gedaan. Hier kwam uit dat hij 895 microgram alcohol per liter uitgeademde lucht blies. Veel te veel dus.

De Officier van Justitie gaat verder bepalen wat er met het rijbewijs van de man gaat gebeuren. Hij heeft een oproeping van het Openbaar Ministerie gekregen en mocht rond 04.15 uur het bureau weer verlaten. Ook kreeg hij nog drie bekeuringen; een voor het rijden op de weg, een voor het rijden door rood en een voor het negeren van een stopteken.